Top-10 Boeken

De boeken die mij het meest hebben geinspireerd

Geluk zonder voorwaarden

Michael A. Singer

Negatieve gedachten, herinneringen en ervaringen staan vaak ons geluk in de weg. Hoe kunnen we ons daarvan bevrijden?

Hoe ontsnappen we aan de starre verhalen over onszelf die ons gevangenhouden in patronen van angst en vermijding?

Het antwoord in deze internationale bestseller is verbluffend eenvoudig. Zonder gegoochel met verheven woorden als ‘verlichting’ maakt Singer geluk toegankelijk voor iedereen.

Meteen toepasbaar: je voelt je direct blij als een kind.

De kracht van het NU

Eckhart Tolle

We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen.

Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.

Daar komen we er ook achter dat we al ‘heel’ en ‘volmaakt’ zijn.

Het einde van je wereld

Adyashanti

Het einde van je wereld is geheel gewijd aan het thema verlichting.

Wat is spirituele verlichting en hoe ga je er mee om wanneer je dat zelf overkomt. En hoe dan verder?

Dit boek is weer een juweeltje van de hand van Adyashanti, helder en pakkend geschreven. Adyashanti geeft regelmatig lezingen waarbij hij de toehoorders aanspoort om na afloop vooral vragen te stellen om zo met hen in dialoog te komen.

‘Ben je bereid jouw wereld te verliezen? Er is niets te vinden, er is alleen maar te verliezen. Als je al je ideeën loslaat en alles verliest, komt het vinden vanzelf.’

Becoming Supernatural NL-editie

Dr. Joe Dispenza

Dr. Joe Dispenza is een internationaal spreker, onderzoeker en schrijver die in meer dan 32 landen op vijf continenten lezingen heeft gehouden.

Als wetenschapper, docent en spreker wordt hij gedreven door de overtuiging dat elk van ons het potentieel heeft voor grootsheid en onbeperkte vermogens.

In zijn makkelijk te begrijpen, aanmoedigende stijl heeft hij honderdduizenden mensen geleerd hoe ze hun hersenen opnieuw kunnen programmeren en hun lichaam opnieuw kunnen conditioneren om blijvende veranderingen teweeg te brengen.

Ego is de vijand

Ryan Holiday

In een tijd waarin social media, reality-tv en andere vormen van schaamteloze zelfpromotie worden verheerlijkt, moet de strijd tegen ego op vele fronten worden gestreden.

Maar gewapend met de lessen uit dit boek zul je, zoals Holiday schrijft, ‘minder bezig zijn met het vertellen van verhalen over hoe bijzonder jij bent en daardoor vrijer zijn om jouw wereld veranderende doelen te bereiken.’

Unf*ck yourself NL-editie

Gary John Bishop

Dit is een gids zonder bullshit, die een eerlijke no-nonsense aanpak biedt om je te helpen je over zelfopgelegde beperkingen heen te zetten.

Het zijn geen andere mensen die je in de weg staan, het zijn niet eens je omstandigheden die je blokkeren.

Je staat jezelf in de weg, samen met de knagende negatieve stemmetjes in je hoofd.

Deze gids laat zien hoe je naar jezelf moet kijken voor het antwoord op problemen die je ogenschijnlijk niet in de hand hebt.

Unfu*k Yourself begeleidt je bij het omgaan met echtscheiding, verlies, falen, gezondheid, problemen op het werk en geeft je de kracht om het leven weer op te pakken.

Wijsheid van de Tolteken

Don Miguel Ruiz

Als we deze vier inzichten consequent en radicaal toepassen in ons dagelijks leven, gaan we alles door een heel andere bril bekijken.

We zien in dat wijzelf de enigen zijn die ons eigen geluk en welzijn kunnen creëren. Nu leggen we de verantwoordelijkheid daarvoor vaak nog graag bij anderen.

De kracht van echte mannen

David Deida

David Deida is auteur van een handvol succesvolle boeken over persoonlijke groei en intieme relaties. Zijn toptitel is ‘De kracht van echte mannen: gids voor de omgang met vrouwen, werk en seksualiteit’.

Hierin wijst hij de moderne man de weg naar een daadkrachtig, waarachtig en vrij leven.

Deida stelt dat de trend naar seksuele gelijkheid een belangrijke oorzaak is van het ontbreken van geluk in relaties. Het heeft namelijk niet alleen geleid tot economische en sociale gelijkheid, maar ook tot seksuele neutraliteit.

Nu de gelijkheid tussen de seksen een feit is, zegt Deida, wordt het tijd om onze mannelijke of vrouwelijke kern weer in ere te herstellen. En daarmee het vuur van de seksuele hartstocht opnieuw aan te wakkeren!

Think and grow rich

Napoleon Hill

Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes.

De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel.

Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

De Alchemist

Paulo Coelho

Volg de wijsheid van het hart

De jonge schaapherder Santiago heeft één grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een zoektocht.

Na veel omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist, die over grote spirituele wijsheid beschikt. Hij adviseert de jongen: ‘Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren (…) Waar je hart is, is ook je schat.’

Wereldwijd zijn er van De alchemist meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.

12 Regels voor het leven

Jordan Peterson

Op humoristische, verrassende en informatieve wijze vertelt Jordan Peterson ons waarom kinderen die aan het skateboarden zijn met rust gelaten moeten worden, welk verschrikkelijk noodlot mensen die te snel oordelen te wachten staat, en waarom je altijd een kat moet aaien als je er een tegenkomt.

Peterson legt grote verbanden en distilleert daarbij uit alle kennis van de wereld 12 praktische en fundamentele leefregels.

In 12 regels voor het leven maakt Jordan Peterson korte metten met de moderne clichés van wetenschap, geloof en de menselijke natuur, en tegelijkertijd transformeert en verrijkt hij de denkwijze van zijn lezers.

De zin van het bestaan

Viktor Frankl

Viktor Frankl beschrijft in het eerste deel van deze nog steeds actuele klassieker zijn aangrijpende ervaringen in het concentratiekamp, waar hij zijn familie en zijn geliefde vrouw verloor.

In het tweede deel introduceert hij zijn logotherapie, een uiterst humane vorm van psychiatrie die is gebaseerd op het streven van de mens om een hogere, definitieve betekenis aan het leven te geven.

Voor iemand die jarenlang niets anders dan lijden en de macht van het kwaad heeft gezien, is Frankl verrassend optimistisch over het vermogen van de mens om zich boven het lijden te verheffen, door de keuze ‘het lijden waardig te zijn.’ Deze inleiding tot zijn therapie vormt een boeiend, menselijk document.

Stuur me een bericht!

× Stuur me een Appje